Noren 'erop en erover' met een 62

Alexander Noren wint het BMW PGA Championship na een 62 (-10).

Alexander Noren begon de slotdag van het BMW PGA Championship met zeven slagen achterstand, maar na een indrukwekkende 62 (-10) gaf hij iedereen het nakijken en won hij het eerste toernooi van de Rolex Series – een serie wedstrijden met 7 miljoen dollar prijzengeld. Joost Luiten kwam na een afsluitende 72 (par) niet verder dan de 24ste plaats (-2).

Met acht birdies op de eerste zestien holes van de vernieuwde West Course van Wentworth meldde Noren zich bovenaan het leaderboard. Op de eerste van de twee afsluitende par-5's wist hij geen slagen meer te winnen, maar op de slothole sloeg hij zijn tweede slag op een paar meter en maakte hij de putt voor eagle. De 62 bracht de Zweed – die vorig seizoen vier keer wist te winnen, waaronder de Nedbank Golf Challenge met een 63 in de slotronde – op een totaal van -11, waarmee hij het definitieve gat sloeg.

Francesco Molinari (68) kwam met een birdie-birdie finish net te kort en eindigde op twee slagen achterstand (-9), een slag voor Henrik Stenson (68), Nicolas Colsaerts (65) en Hideto Tanihari (68).

Joost Luiten kreeg de motor op de slotdag niet aan de praat. Hij maakte birdies op hole vijf (approach op een halve meter) en zes (uitgeholede bunkerslag), en op twaalf mocht hij zelfs een eagle noteren na een putt van tien meter, maar hij moest ook vier bogeys toestaan. Dat is te veel en de Nederlander leverde dan ook zes plaatsen in viel uit de top-20.

'Ik sloeg ze vandaag voor mijn gevoel van de tee alle kanten op', liet hij op zijn website weten. 'En als je geen controle hebt over je lange slagen is het hier moeilijk scoren.'

'De conclusie is dat ik gewoon teveel fouten maak vandaag en niet goed genoeg speel om onder par te spelen, laat staan een lage ronde te noteren. Op de laatste vier holes kreeg ik mijn spel nog enigszins op de rails met een paar goede ballen, maar de kansen die ik creëer op de greens van zo'n vier a vijf meter benut ik niet omdat de putts niet wilden vallen.'

Leaderboard

Challenge Tour

Op de Challenge Tour was er wel goed nieuws te melden. Reinier Saxton speelde zich met een 69 (-3) naar een gedeeld 8ste plaats (-13) in de D+D Real Czech Challenge. Het was zijn eerste top-10 notering van het seizoen. De winst ging naar de Amerikaan Julian Suri, die in vier ronden tot een totaal van -23 kwam.

Leaderboard