Cobra King Oversized Hybrid

Cobra King Oversized Hybrid

Cobra is en grote naam op het gebied van game-improvement clubs. Om het spel makkelijker te maken voor de gemiddelde clubgolfer werden eind vorig jaar de King Oversized ijzers geïntroduceerd, en die 'oversized-lijn' wordt nu uitgebreid met een uit de kluiten gewassen hybride. Groter is makkelijker, meent Cobra.

De King OS Hybrid heeft een diep, oversized clubhoofd dat zorgt voor een hoge balvlucht en veel stabiliteit (MOI). Het grote PWRShell clubblad is zeer flexibel en heeft een enorme sweetspot, dus ook als je het midden mist, blijft de balsnelheid hoog en lever je maar weinig afstand in.

Om de vergevingsgezindheid te optimaliseren plaatsten de designers het zware metaal wolfraam op strategische plaatsen in het clubhoofd. Samen met het zeer lichte kroon van koolstoffiber zorgt dit voor een diep en laag geplaatst zwaartepunt. Het gevolg: een hoge balvlucht met weinig spin (het ideale recept voor veel lengte) en veel vergevingsgezindheid.

'Een groot clubhoofd geeft vertrouwen, maar het maakt het lastig om het zwaartepunt en de spin laag te houden', zegt Tom Olsavsky, vicepresident R&D bij Cobra Golf. 'Maar het is gelukt dankzij het gebruik van meerdere materialen en nu hebben we een hybride die perfect aansluit op de King OS ijzers.'

De King OS Hybrid is verkrijgbaar in drie verschillende clubhoofden (3-4H, 4-5H en 5-6H), die dankzij de aanpasbare hosel een loft van 19 tot 28 graden bestrijken. Ze hebben een Lamkin Crossline grip en een UST Recoil 460 ES graphite shaft (flex: Xstiff, Stiff, Regular en Lite)

Prijs: € 249,-

www.cobragolf.com