Aanbieding

Golfers Magazine columnist Andy Houtkamp maakt een rekensom

Het zonnetje schijnt, het is alweer even lente en ik heb mijn eerste rondjes gelopen. Maar ik stuitte op een welvaartsprobleempje: mijn broeken waren iets te klein geworden. Dus ben ik maar eens 'op zijn Nederlands' op zoek gegaan: even googlen op 'aanbieding golf'. Nou dan kom je toch wel heel veel verschillende zaken tegen.

De eerste was een hartslagmeter voor golfers via kieskeurig.nl. Je kunt de beste golfhartslagmeters met elkaar vergelijken. Lijkt mij echt handig. 'Frans, ik sla de volgende hole over, want mijn hartslag is nu net iets aan de hoge kant na het missen van dat korte puttje.' De tweede was een mooie aanbieding van een Volkswagen Golf. Ook dat zag ik niet meteen zitten, ondanks de 2.500 euro extra inruilpremie.

Even verder kijken. Die heerlijke cruise naar de Botanische Golf moeten we maar een andere keer doen, net als die reis naar de Golf van Mexico. Dan is er ook nog die prachtige vijfrittenkaart van een kapper inclusief wassen en watergolven, maar mijn steeds dunner wordende haardos vroeg daar ook niet om. Hee, leuke golfreis naar Marokko. Lijkt mij mooi, maar dan heb ik nog steeds geen broek om aan te trekken.

Dan maar even zoeken op 'aanbieding golfbroek'. Kijk eens aan. Keuze te over. Van Nike tot Under Armour en van Jumbo tot Decathlon. Now we are talking. Het werd een reis door broekenland die maakte dat ik door de vele bomen het bos niet meer kon zien. Het woord aanbieding is in dit geval een nogal betrekkelijk begrip. Sommige broeken waren in de aanbieding duurder dan in de shop van het betreffende merk zelf zonder korting. Maar uiteindelijk is het mij gelukt. Ik heb twee mooie broeken van een bekend sportmerk voor de prijs van een, zestig euro in totaal. Tel daar nog de zeven euro verzendkosten bij en je begrijpt dat ik weer als het golfheertje door de banen struin de komende zomer. En dat voor een fijn prijsje. Dat soort kleine dingen maakt mij gelukkig. Net als dat zonnetje en die mooie banen die ik weer in het verschiet heb de komende tijd.

Maar nu ik er over nadenk, is het toch wel apart. Je zoekt naar mooie aanbiedingen op golfgebied, bent blij met een gunstig geprijsde broek en slaat bij de eerste de beste baan met wat water een bal of vijf weg. Die je nooit meer terugvindt. Reken anderhalve euro per bal en na vijf rondjes heb je een broek weggeslagen. Ik ga maar eens even googlen op 'aanbieding golfballen'.

(Deze column van Andy Houtkamp verscheen eerder in Golfers Magazine 3)