Van Driel beste landgenoot in Zwitserland

Geen topnotering Nederlanders in Zwitserland

Met een eagle op de voorlaatste van de 72 holes wist Darius van Driel nog heel wat terrein goed te maken op Golf Sempachersee. De top-10 was nog net te hoog gegrepen, maar met een gedeeld achttiende plaats was Van Driel wel ruim de beste Nederlander in het Swiss Challenge.

Het met €170.000,- gedoteerde toernooi leverde een ruime zege op voor de thuisspelende Joel Girrbach. De 23-jarige Zwitser won nog niet eerder op de Challenge Tour, maar behaalde in eigen land de beste klassering uit zijn loopbaan. Met een totaal van -17 bleef hij - ondanks een dubbele bogey op de 72ste hole - de uitdagers ruim voor. 

De Nederlanders wisten - ondanks een goede start - zich in het weekend niet in de strijd om de podiumplaatsen te mengen. Maarten Lafeber miste vrijdag al de cut. Wil Besseling verloor op de slotdag terrein dankzij een 76 en eindigde met +3 als gedeeld 62ste. Daan Huizing opende met een 67 uitstekend, maar kon daar in de rest van het toernooi geen vervolg aan geven en speelde de drie laatste rondes niet meer onder par waardoor hij als 57ste eindigde. En Jurrian van der Vaart wist zijn 67 van dag 1 ook geen passend vervolg te geven, al was zijn verval minder groot waardoor hij als gedeeld 35ste eindigde.

Mede hierdoor werd Darius van Driel de beste Nederlander in Zwitserland, al had hij die klassering natuurlijk vooral aan de goede scores van zichzelf te danken, en niet aan de scores van zijn landgenoten. Van Driel opende met een ronde net onder par (70 / -1), zette daar op dag twee een uitstekende 66 (-5) achter, speelde op zaterdag level par (71), en besloot met een prima 68 (-3) met dus een eagle op de voorlaatste hole, voor een totaal van -9 en de gedeeld 18e plaats.

Einduitslag

(Foto: Golfsupport)