Huizing dichtbij top-10

In het toernooi dat het dichtst bij huis wordt gespeeld, is Daan Huizing ook in andere zin dichtbij.

Nederland heeft al jaren geen toernooi van de Challenge Tour meer binnen de landsgrenzen. Dat is een gemis voor het vaderlandse golf in zijn algemeen, en de mannen die op het circuit spelen in het bijzonder. Al was het maar omdat ze nu nooit hun kunsten aan het eigen publiek kunnen laten zien.

De KPMG Trophy in Waterloo is daardoor dé gelegenheid om de Nederlanders in actie te zien en wie de eerste twee dagen de moeite nam de grens over te steken werd daarvoor beloond met uitstekend spel van in elk geval een deel van de landgenoten.

Zo opende Daan Huizing nog voorzichtig met een 72 (L), met onder meer een dubbel en een triple, maar steeg hij dankzij een 66 (-6 met zeven birdies) naar de gedeeld zeventiende plaats. Ook Maarten Lafeber ging rond in 66 slagen op de tweede dag - onder meer met zeven birdies en een eagle - en klom daardoor flink na een 73 (+1) op dag 1. De routinier staat halverwege gedeeld 25ste.

De derde Nederlander die in het weekend in actie komt is Wil Besseling. De lange Noord-Hollander maakte verspreid over twee dagen elf birdies en zeven bogeys, tekende twee keer voor een ronde in zeventig slagen (-2) en staat met -4 gedeeld 32ste.

Voor Darius van Driel (+3 / T119), Michael Kraaij (+8 / T145) en Lars Buijs (+8 / T145) zit de wedstrijd waarin Pedro Oriol met -11 aan de leiding gaat, er halverwege alweer op.

Van de dertien Belgen die mochten starten (hét bewijs waarom het organiseren van een event op dit niveau belangrijk is voor de ontwikkeling van vaderlands talent) haalden er vier het weekend. De negen die vroegtijdig moesten vertrekken zijn stuk voor stuk een waardevolle ervaring rijker.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)