62 voor Huizing

Op dag twee van het Aa Saint Omer op de Challenge Tour maakte Daan Huizing negen birdies voor een foutloze 62.

De ene dag is de andere niet; zeker op de golfbaan. Op dag twee van het Hauts de France Golf Open op de Challenge Tour maakte Daan Huizing negen birdies voor een foutloze 62 – een nieuw baanrecord op Aa Saint Omer.

De prestatie is des te opvallender omdat de Nederlander de dag ervoor niet verder kwam dan een 78, waarmee een gemiste cut – net als Darius van Driel (+4) en Reinier Saxton (+5) – een kwestie van tijd leek.

Op dag twee vielen de puzzelstukjes echter in elkaar en leverde Huizing dus een kaart met negen parren en negen birdies in. Hij sloot zijn ronde af met vijf birdies op rij!

Hij won er 122 plaatsen mee en begint het weekend op een gedeeld 13de plaats (-2), op vier slagen van de leiders.

Leaderboard

- - - - - - - - - - - - - -

Ook op de Alps Tour gaf een Nederlander zijn visitekaartje af. Lars van Meijel werd tweede in het La Pinetina Open. Met ronden van 68, 61(!) en 67 slagen speelde de 23-jarige Nederlander zich een play-off met drie man, waarin hij na drie holes zijn meerdere moest erkennen in de Italiaan Marco Crespi.

Door dit resultaat steeg Van Meijel naar de derde plaats in de jaarranking. Aan het eind van het seizoen promoveren de beste vijf spelers naar de Challenge Tour.

Uitslag

(Foto: Golfsupport)