In de tas – Brooks Koepka

In de tas van Brooks Koepka.

Als je in de tas van Brooks Koepka kijkt, zie je clubs van TaylorMade, Mizuno, Nike, Titleist en Scotty Cameron. De kersverse Major-winnaar heeft geen clubcontract en dat pakte afgelopen week heel goed uit.

Koepka stond lange tijd bij Titleist onder contract, maar vorig jaar stapte hij over naar Nike – om na amper een half jaar te horen dat de producent stopte met het maken van golfclubs en ballen.

De 27-jarige golfer uit Florida ging niet meteen op zoek naar een nieuw sponsorcontract voor zijn clubs – zijn kleding heeft nog steeds een swoosh – maar besloot zijn eigen tas samen te stellen.

Het Nike Vapor Pro 3 driving iron mocht blijven, terwijl de 'oude' Scotty Cameron Newport 2 T10 een nieuwe kans kreeg, net als de Vokey SM4 en SM5 wedges. Ze kregen – zoals bij zoveel spelers op de tour – gezelschap van een TaylorMade M2 driver en woods, plus een Titleist Pro V1x bal.

Verrassender was zijn keuze voor de JPX 900 Tour ijzers van Mizuno. Of misschien toch niet zo verrassend. Volgens Jeff Cook, manager van het Japanse merk op de PGA Tour, zijn deze ijzers namelijk ontwikkeld met Koepka in het achterhoofd; van de vorm tot de kleurstelling. Ze hoopten hem hiermee 'binnen te halen' als zijn contract met Titleist zou aflopen.

Hier kwam Nike dus tussendoor fietsen, maar uiteindelijk hebben de Mizuno ijzers dus toch hun weg naar de tas van Koepka gevonden. En gezien het resultaat lijkt de kans redelijk dat ze hier nog wel even zitten. Als je in de slotronde van een Major 17 van de 18 greens in-regulation slaat, moet je niet gaan wisselen, denken wij.

Of komt er binnenkort een clubproducent met een hele grote zak geld langs om de kersverse Major-winnaar in te lijven?  

Dit zat er tijdens het U.S. Open bij Brooks Koepka in de tas:

Driver: TaylorMade M2 2017 (9.5º) met Mitsubishi Rayon Diamana D+ 70 TX shaft

Fairwaywood: TaylorMade M2 2017 (15º) met Mitsubishi Rayon Diamana D+ 80 TX shaft

IJzers: Mizuno JPX-900 Tour (4-PW), Nike Vapor Fly Pro (3)

Wedges: Titleist Vokey Design SM5 Raw (52º, 56º), SM4 Raw TVD (60º)

Putter: Scotty Cameron T10 Select Newport 2

Bal: Titleist Pro V1x

(Foto's: ANP)