Komkommernieuws

Het is de scheiding van de week en vooral de Amerikaanse media kunnen maar geen genoeg van Mickelson en Mackay krijgen.

Het is de scheiding van de week en vooral de Amerikaanse media kunnen maar geen genoeg van Mickelson en Mackay krijgen.

Zoekopdracht: ‘Mickelson caddie Mackay’ leverde zojuist 127 duizend resultaten op en ‘Mickelson caddie Bones’ was zelfs goed voor 183 duizend hits.

Het vertrek van de caddie – gedwongen of vrijwillig – was deze week groot nieuws in de golfwereld. (Maar niet groter zelfs de opname – vrijwillig – van Tiger Woods in een verslavingskliniek. ‘Tiger Woods addiction clinic’ telde 639 duizend resultaten).

Terug naar Phil Mickelson en Jim ‘Bones’ MacKay.

De twee vierden eerder dit jaar een zilveren jubileum en er was in feite niemand die er rekening mee hield dat er ooit een einde aan de samenwerking zou komen.

Maar ineens waren er twee aparte verklaringen, die mierzoet waren en regelrecht van een tekstschrijver van de Disney-studio leken te komen.

Een caddie gaat weg bij een speler. Een speler die een caddie dumpt. Het gebeurt elke week, op elke Tour. Waar hebben we het eigenlijk over?

Phil Mickelson wordt voorlopig gecaddied door broer Tim. En ook dat was weer voer voor speculatie. Tim Mickelson is de manager van Jon Rahm en dus zou MacKay wel naar de Spanjaard gaan. Rahm heeft dat gerucht alweer tegengesproken, maar ook dat soort gesputter moet je met een korrel zout nemen. Zeg namelijk nooit nooit in de sportwereld.

Het enige interessante feitje? De oorsprong van de bijnaam van de lange, dunne Mackay. Op de site van ESPN wordt de caddie geciteerd: ‘He was trying to get my attention from across a room, and he didn't know my name’, Mackay said in a 2010 interview. ‘Finally he just yelled, 'Bones.' And it stuck.’

En wie was ‘he’? Fred Couples.

Komen we er ooit achter waarom Mickelson en MacKay niet langer samen de baan in gaan? USA Today doet een poging om erachter te komen.

Interessant, maar gaan we nu weer gewoon golfen?

(JKvdV)

Foto boven: Mickelson en MacKay tijdens The Memorial Tournament, hun voorlaatste toernooi samen. (Getty Images)