Van der Vaart en Lafeber solide

Met ronden van 67 en 71 slagen staat Jurrian van der Vaart halverwege de Made in Denmark Challenge net buiten de top-10.

Met ronden van 67 en 71 slagen staat Jurrian van der Vaart halverwege de Made in Denmark Challenge net buiten de top-10. Vorig jaar was de Nederlander runner-up in het toernooi van de Challenge Tour. Ook Maarten Lafeber is er in het weekend bij.

Gisteren leverde Van der Vaart een foutloze kaart met vijf birdies in – opvallend genoeg allemaal op par-4's. Op een winderige tweede dag kwamen daar nog twee birdies bij, maar moest hij ook een slag inleveren.

Met een totaal van -6 ziet de 31-jarige zijn naam terug op de gedeeld 11de plaats. De top-10 is dus dichtbij, maar het gat naar de leiding is een stuk groter: de Engelsman Steven Brown staat halverwege het toernooi in Denemarken op -13 na fraaie ronden van 66 en 65 slagen. Hij heeft twee slagen voorsprong op de rest van het veld.

En van der Vaart is niet onze enige troef deze week. Maarten Lafeber plaatste zich met een 69 en een 70 probleemloos voor het weekend en staat na 36 holes gedeeld 20ste (-6). De bondscoach maakte vandaag vier birdies en twee bogeys.

Wil Besseling miste met twee keer een 72 (par) de cut, net als Rowin Caron (73-73)

Lees hier een interview van de Europese Tour met Jurrian van der Vaart aan de vooravond van het toernooi.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)