Stanley in tranen

Kyle Stanley wint de 2017 Quicken Loans National.

Dikke tranen waren er bij Kyle Stanley, nadat hij met een par op de eerste extra hole Charles Howell III van zich afschudde en de 2017 Quicken Loans National op zijn naam schreef. Het is zijn tweede overwinning op de PGA Tour.

Stanley gaf in 2012 als jong talent overtuigend zijn visitekaartje af met een overwinning in het Phoenix Open, maar in de jaren daarna zakte hij van de 47ste naar de 683ste plaats op de wereldranglijst. Het herstel kwam dit seizoen, met vier top-10 noteringen, en eindelijk was daar dit weekend zijn tweede overwinning.

'Er was wel wat twijfel, ja', snotterde Stanley tussen zijn tranen door. 'Natuurlijk ga je twijfelen of je ooit nog terug komt... of je ooit nog een moment als dit krijgt. Dat maakt deze overwinning heel bijzonder.'

Er waren op zondagmiddag meer dan tien spelers in-contention voor de titel, maar uiteindelijk waren het Kyle Stanley en Charles Howell III die hun naam na een afsluitende 66 (-4) bovenaan het leaderboard zagen staan.

Rickie Fowler maakt op de lastige baan van TPC Potomac – die door kort noodweer op de slotdag wat makkelijker speelde – zelfs een 65 (-5), maar door een double bogey op de makkelijkste hole van de baan moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een gedeeld derde plaats (-5).

Op de eerste extra hole misten zowel Stanley als Howell de fairway en de green, maar de eerste wist een up-and-down te maken voor zijn eerste titel in vijf jaar. Howell heeft overigens al meer dan tien jaar niet gewonnen, maar was sowieso verbaasd dat hij na een gedwongen pauze van twee maanden (ribblessure) zo goed speelde, en hij kon leven met de zestiende tweede plaats van zijn carrière.

Leaderboard