Hek van de dam

De Europese Tour moedigt deze week de toeschouwers aan om foto’s te nemen. Kun je 500 pond mee verdienen.

De Europese Tour moedigt deze week de toeschouwers aan om foto’s te nemen. Kun je 500 pond mee verdienen.

Jarenlang was het op wedstrijddagen ten strengste verboden om foto’s in de baan te maken. Toen de mobiele telefoon in zwang raakte, moest het toestel in ieder geval worden uitgeschakeld. Ook in de tijd dat er nog geen camera in zat. Marshals en officials wezen overtreders van het verbod meteen terecht.

Maar in het door topman Keith Pelley gepropageerde streven dat alles leuk moet zijn, heeft de Europese Tour besloten om de fans – zo’n 25 duizend per dag – deze week niet alleen toe te staan om tijdens het Iers Open foto’s te maken, maar ook om een prijs ter beschikking te stellen voor het beste plaatje.De winnaar mag voor 500 pond aan spulletjes uit de shops van het Iers Open en/of de Europese Tour uitzoeken. En dan hebben we het nogmaals niet over de oefendagen of de pro-am, maar over de wedstrijd waarin veel prijzengeld en veel punten voor de wereldranglijst te verdienen zijn.

Shane Lowry, de hoogste Ier op de wereldranglijst, is not amused. Hij reageerde furieus en de Irish Times noteerde zijn opmerkingen: ‘Ik denk dat het belachelijk is. Het gaat deze week voor mijzelf en de andere Ierse jongens een slachting worden. Wat een week om zoiets uit te proberen.’

Lowry vreest dat een deel vergeet zijn telefoon op ‘stil’ te zetten, maar toch foto’s gaat nemen. En hij heeft het helemaal bij het rechte eind.

Ik vrees echter voor hem en iedereen die golf en de Europese Tour nog een beetje serieus neemt dat het hek van de dam is en dat Lowry en de andere spelers  er rekening mee moeten houden dat Pelley cs nog veel meer rare ideeën in petto hebben.

Foto boven: Golfsupport.nl

(JKvdV)