Prima score Luiten

Luiten haalt weekend

Joost Luiten kan zich opmaken voor nog twee dagen linksgolf. Dankzij een uitstekende 69 plaatste hij zich voor het weekend van het Iers Open.

Ook op de tweede dag zijn de omstandigheden prima op Portstewart. Het is weliswaar grauw en grijs, met nu en dan een klein buitje, er is nog altijd nagenoeg geen wind, en dat helpt aanzienlijk op de baan met de diepe rough.

Luiten, gisteren net onder par dankzij een hole in one op de par-3 zesde, begon de dag nog aan de verkeerde kant van de cutline, maar stond nog voor de turn aan de goede kant van de streep dankzij zes parren en drie birdies. Na parren op de eerste vijf holes, birdiede hij zes, zeven en negen om de turn in -3 te bereiken.

Die score stond ook na achttien holes achter zijn naam. Op de weg terug naar het clubhuis wist hij nog maar een slag te winnen (op de par-4 zeventiende) en omdat hij er ook een inleverde (op de par-3 vijftiende) stapte hij van de baan met een totaal van -4 achter zijn naam. Hoewel er nog heel wat uren golf te gaan zijn, zal die score zeker voldoende zijn om door te mogen. 

Wie dat zeker niet mag, is gastheer Rory McIlroy. De Noord-Ier, wiens naam aan het toernooi verbonden is, ging gisteren rond in level par en was vandaag zelfs nog een slag slechter. Met een totaal van +1 kan de voormalig nummer 1 van de wereld zich tot en met zondag volledig op zijn gastheerschap storten. 

Later meer

Leaderboard

(Foto: Getty Images)