Weer een rookie

In pas zijn 24ste start op de PGA Tour won Xander Schauffele de Greenbrier Classic.

In pas zijn 24ste start op de PGA Tour won Xander Schauffele de Greenbrier Classic. De 23-jarige rookie maakte een zeldzame birdie op de afsluitende par-3 om een 67 binnen te brengen en een 'clubhouse target' van -14 neer te zetten. Hier kwam niemand meer aan.

'We hadden gisteren al gezien waar de vlag stond op de slothole, en ik zei tegen mijn caddie: "Dat is heftig, daar gaan weinig birdies vallen." Ik had mazzel dat ik er wel een maakte – hij sloeg een 'harde' pitchingwedge tot op een meter – en het leverde me meteen de titel op.'

De 23-jarige Schauffele heeft een stormachtige carrière. Hij plaatste zich via Q-School eenvoudig voor de Web.com Tour, promoveerde direct naar de PGA Tour en in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau is het dus al raak.

'Mijn vader heeft een soort plan gemaakt en volgens mij liggen we aardig op schema', aldus de speler uit Californië. Dat kun je wel zeggen. Een paar weken geleden werd hij vijfde in het U.S. Open en nu is daar dus zijn eerste titel.

'Het U.S. Open is natuurlijk een gigantische podium, maar ik wist de hele week rustig te blijven. Gedeeld vijfde worden was vooraal mentaal een overwinning voor me. Het heeft me het vertrouwen gegeven om deze week te winnen.

Leaderboard