De eerste voor 'the mad professor'

John Deere Classic 2017.

Aandacht was er de laatste seizoenen genoeg voor de U.S. Amateur kampioen van 2015, maar altijd ging het om zijn wetenschappelijke benadering van de golfsport, zijn ijzers met één lengte en zijn opvallende 'single plane swing'. Maar in de John Deere Classic sleepte 'de golfprofessor' Bryson DeChameau eindelijk zijn eerste overwinning op de PGA Tour uit het vuur. Natuurlijk waren er tranen.

'Ja, veel mensen twijfelden aan mijn benadering, dus dit voelt wel als rehabilitatie', aldus de pas 23-jarige golfer uit Californië, die als ode aan Ben Hogan en zijn universiteitsgenoot Payne Stewart altijd een oldskool golfpet draagt.

'Er gaat geen week voorbij dat mensen me niet vertellen dat ik met normale ijzers moet gaan spelen. Maar ik heb een pad gekozen en voel me hier goed bij. Ik wist dat het de goede keus was en deze overwinning voelt als een bevestiging.'

Naar buiten toe was DeChambeau vol vertrouwen over 'de meest consistente swing op de tour', maar waarschijnlijk was er ook wel enige twijfel toen hij dit voorjaar acht cuts op rij miste.

Hij hervond echter langzaam zijn vertrouwen en in de John Deere Classic werd dit beloond. DeChambeau begon de slotdag met vier slagen achterstand en met een bogey op zijn vierde hole werden dit er zelfs vijf. Maar vanaf hole acht was TPC Deere Run 'van hem' en maakte hij zeven birdies om een 65 (-6) binnen te brengen en een 'clubhouse target' van -18 neer te zetten.

Hier beet het hele veld zijn tanden op stuk, zodat 'the mad professor' zich eindelijk een winnaar op de PGA Tour mag noemen. DeChambeau is al weer de tiende 'first time winner' van dit seizoen.

Leaderboard