Battlefield promotion voor Rai

Met zijn derde overwinning op de Challenge Tour verdiende de 22-jarige Engelsman Aaron Rai een kaart voor de Europese Tour.

Met zijn derde overwinning op de Challenge Tour verdiende de 22-jarige Engelsman Aaron Rai een kaart voor de Europese Tour. Maarten Lafeber was met een 20ste plaats de beste Nederlander in Frankrijk.

Met ronden van 66, 65, 69 en 66 slagen kwam Aaron Rai in de Vaudreuil Golf Challenge uit op een totaal van -18, waarmee hij de naaste concurrent op maar liefst vijf slagen zette. Het was alweer de derde keer dat de Engelsman dit seizoen op de Challenge Tour de sterkste was (hij won ook in Kenia en Spanje), waarmee hij per direct speelrecht voor de Europese Tour verdiende. Hij zal de rest van het seizoen tussen beide circuits verdelen.

'Ik heb nog niet echt nagedacht over wat ik de rest van het seizoen ga doen', aldus Rai. 'Ik zal zeker nog een paar toernooien op de Challenge Tour spelen en proberen eerste in de rankings te worden. Het is tot nu toe een geweldig seizoen en dat ga ik proberen voort te zetten.'

De Nederlanders kunnen vooralsnog alleen maar dromen van dit soort prestaties.

Met een 65 in de tweede ronde meldde Maarten Lafeber zich nog even in de bovenste regionen van het leaderboard, maar met twee keer een 72 in het weekend zakte hij weg naar de 20ste plaats (-3). Wil Besseling had een slag meer nodig (T26, -2) en Daan Huizing en Reinier Saxton eindigden op de gedeeld 55ste plaats (+4).

Leaderboard