Tiende Major voor senior Langer

Tiende Major voor senior Langer

Met zijn winst in het Senior Open Championship op Royal Porthcawl veroverde Bernhard Langer zijn tiende Senior Major Championship, waarmee hij Gary Player (9) uit de boeken speelde. Het was de derde keer dat de Duitser de Senior Claret Jug in ontvangst mocht nemen.

'Er was misschien wat extra druk, omdat ik een paar jaar geleden op Royal Porthcawl met dertien slagen voorsprong won. Ik sloeg mijn eerste drive recht in de gorse en mijn bal was onspeelbaar, maar het eindigde gelukkig een stuk beter.'

Langer nam op donderdag de leiding en stond die het hele toernooi niet meer af. Met ronden van 69, 74, 65 en 72 kwam hij op een totaal van -4, waarmee hij Corey Pavin (-1) drie slagen voor bleef.

'Het is geweldig om hier weer te winnen', aldus Langer, die het Major ook won in 2010 en 2014, en hiermee naast Tom Watson komt. 'Tom is misschien wel de beste linksgolfer ooit en we weten allemaal wat Gary in zijn carrière heeft gepresteerd. Het is een eer om in één adem met deze twee genoemd te worden.'

Met zijn overwinning is Langer automatisch geplaatst voor het het 147ste Open Championship op Carnoustie in 2017, en een week later verdedigt hij zijn titel in het Senior Open op St. Andrews.

Leaderboard