Double triple voor Curry?

De beste speler van het beste team van de NBA maakt deze week zijn debuut op de Web.com Tour. Stephen Curry speelt in Californië de Elly Mae Classic.

De beste speler van het beste team van de NBA maakt deze week zijn debuut op de Web.com Tour. Stephen Curry speelt in Californië de Elly Mae Classic.

Curry won afgelopen seizoen met de Golden State Warriors de NBA-titel, maar omdat het nieuwe seizoen pas dit najaar begint heeft de 29-jarige basketballer alle tijd om andere dingen te doen.

Stephen Curry is met een handicap van +0,7 een meer dan verdienstelijke golfer, maar het is de vraag hoe hij zich in een wedstrijd van de Amerikaanse eerste divisie staande houdt. De kans dat Curry de cut haalt, is niet groot.

In basketball is een double triple een benaming voor mooie dingen in een wedstrijd: in twee of drie statistische afdelingen – punten, rebounds, assists – in de dubbele cijfers komen. In golf staan de benamingen double en triple (bogey) voor minder plezierige momenten.

De Elly Mae Classic – gedoteerde met 600 duizend dollar – wordt van 3 – 6 augustus gespeeld op de TPC Stonebrae, die in Hayward – even ten zuiden van Oakland en niet ver van San Francisco – ligt. Vlak bij huis dus voor de sterspeler.

Stephen Curry slaat donderdag om 17.55 uur Nederlandse tijd voor zijn eerste ronde.

Vanaf donderdag 17.00 uur Live Scoring via website PGA Tour

Foto boven: Stephen Curry (rechts) in actie tijdens een van de finalewedstrijden tegen Cleveland (Getty Images)