Cobra F-Max ijzers

Cobra F-Max ijzers.

Net als bij de F-Max metalwoods staat vergevingsgezindheid en lengte voorop bij de lichtgewicht F-Max super game-improvement ijzers, die ook verkrijgbaar zijn in One Length-versie.

De F-Max ijzers zijn uitgerust met lichtere shafts en hebben een lichter swinggewicht, wat spelers met een bescheiden swingsnelheid moet helpen aan meer lengte. Ook de diepe cavity achter het dunne clubblad zorgt voor extra balsnelheid – waar je de bal ook raakt.

Het oversized clubhoofd heeft een laag profiel met een diep en laag geplaatst zwaartepunt, waardoor ze makkelijk slaan. Volgens Cobra is dit zelfs het meest vergevingsgezinde ijzer dat ze ooit maakten. Hierin speelt ook de oversized Lamkin Rel 360 grip een rol, want deze zorgt voor meer consistentie.

Binnen de set worden verschillende materialen gebruikt voor het clubhoofd. De lange ijzers (4-7) maken gebruik van het sterke 17-4 roestvrijstaal om balsnelheid en afstand te optimaliseren, terwijl de korte ijzers (8-SW) meer gevoel en precisie bieden omdat ze zijn gemaakt van zachter 431 roestvrijstaal

Het meeste gewicht zit laag en in de hiel, waardoor het makkelijker is om met deze super game-improvers een hoge, rechte bal te slaan. Ook de progressieve offset (meer naarmate de ijzers langer worden) helpt tegen een slice.

De F-Max ijzers zijn ook verkrijgbaar als One Length set, waarbij de shafts allemaal de lengte van een ijzer-7 hebben. Volgens Cobra maakt deze set-up – die populair is gemaakt door 'golfprofessor' Bryson DeChambeau – goed balcontact eenvoudiger, waardoor je makkelijker consistente afstanden met je ijzers slaat (gapping).

'Het is geweldig om de One Length technologie te kunnen aanbieden in de super game-improvement ijzers', aldus Tom Olsavsky, vice-president R&D bij Cobra Golf. 'Nu kunnen ook senioren en vrouwen kiezen voor één set-up bij elke swing, wat het spel weer wat makkelijker en leuker maakt.'

De F-Max ijzers liggen begin september in de winkel.

Prijzen: € 599,- (7 ijzers staal mannen), € 699,- (7 ijzers graphite mannen), € 849,- (6 ijzers en 2 hybrides), € 699,- (7 ijzers One Length vrouwen), € 699,- (7 ijzers graphite vrouwen),€ 849,- (5 ijzers en 3 hybrides), € 699,- (7 ijzers One Length vrouwen), € 619,- (6 ijzers One Length vrouwen)

www.cobragolf.com