Els meldt zich af voor KLM Open

Orkaan Irma houdt Big Easy aan de grond

Een van de grote publiekstrekkers van het 98ste KLM Open heeft zich op het laatste moment teruggetrokken. De orkaan Irma zorgt ervoor dat Ernie Els in Florida blijft, zo laat het KLM Open in een persbericht weten.

Els, winnaar van vier majors en voormalig nummer 1 van de wereld, was een van de publiekslievelingen die deze week zouden starten op The Dutch. De Zuid-Afrikaan is een van de meest populaire golfers, met fans over de hele wereld. Door de gevolgen van de orkaan Irma ziet Els zich echter genoodzaakt om af te zien van zijn komst naar Nederland.
 
“Het is met grote spijt dat ik de keuze heb moeten maken om me terug te trekken uit het KLM Open deze week.” laat Els weten. “Ik keek er enorm naar uit om voor het eerst sinds lange tijd af te slaan in dit historische toernooi, maar soms heeft moeder natuur andere plannen.”
 
Ernie Els en zijn vrouw hebben in het zuiden van Florida een school opgericht voor autistische kinderen. Deze school moest afgelopen dagen worden geëvacueerd vanwege de orkaan.
 
“Het is een onzekere tijd en mijn eerste zorg op dit moment en de komende dagen is om mijn familie te steunen als ook onze vrienden en medewerkers bij Els for Autism. We moeten ons instellen op de gevolgen van deze verschrikkelijke storm. Het wordt een zware tijd en we moeten samen de schouders eronder zetten.”
 
KLM Open-toernooidirecteur Daan Slooter: “Het is extreem spijtig dat Ernie Els er dit jaar niet bij kan zijn. We hebben echter alle begrip voor zijn keuze en hopen met hem dat de schade na de orkaan mee zal vallen en dat iedereen veilig is.”
 
 
(Foto: Getty Images)