Vier landgenoten door, Westwood en Wiesberger dringen aan

KLM Open tweede ronde.

Het heeft tweeënhalve dag geduurd, maar de eerste 36 holes van het KLM Open zitten erop. De Balans: vier Nederlanders halen de cut en de grote namen melden zich langzaam maar zeker bovenaan het leaderboard.

De cut kwam uiteindelijk op level par te liggen en een kwartet Nederlanders wist boven die grens te blijven. Onder hen vinden we niet Joost Luiten – een lip-out op hole achttien stond een langer verblijf voor de titelverdediger op in de weg.

Max Albertus maakte twee bogeys op zijn laatste drie holes, maar staat er op -3 keurig bij.

Wel nog twee rondes van de partij zijn Wil Besseling en Max Albertus, die gedeeld 27ste staan (-3). De laatste was lang de beste Nederlander, maar moest twee bogeys op zijn laatste drie holes toestaan. Ook Daan Huizing (T40 op -2) en Ralph Miller (T57 op level par) haalde de cut. De teaching pro van de Lage Vuursche bewijst nog regelmatig op een hoog niveau mee te kunnen.

'Ik oefen natuurlijk nauwelijks nog, dus het is afwachten hoe je hier overeind blijft. Ik wist dat ik de laatste hole par moest maken en was even bang dat de putt te kort was. Maar hij viel en ik ben heel blij dat ik nog twee rondes door mag. Vanmiddag en morgen ga ik zeker aanvallen. Vanmorgen heb ik een aantal lastige vlaggen 'ontweken', maar dit weekend heb ik niets te verliezen.'

Ralph Miller haalde de cut vanochtend 'on the number'.

Halverwege het KLM Open komen de grote namen (bijna letterlijk) weer bovendrijven. Lee Westwood (-7) is de leiders na een knappe 65 tot op drie slagen genaderd. De nummer-61 van de wereld is deze week op jacht naar zijn 24ste overwinning op de Europese Tour. De laatste is overigens al weer drie jaar geleden. 

Ook de runner-up van vorig jaar, Bernd Wiesberger – met zijn 34ste plaats op de wereldranglijst de hoogst geplaatste speler – heeft prima papieren voor het weekend. De Oostenrijker staat na een 66 en een 69 net als Westwood op de gedeeld zesde plaats (-7).

Lee Westwood tekende met een 65 voor de gedeeld laagste tweede ronde.

De derde ronde start vanmiddag om 12.10.

Leaderboard

(Foto's: Golfsupport)