Ecco S-Drive

Ecco S-Drive schoen.

De Deense schoenenfabrikant Ecco heeft in het verleden regelmatig bewezen dat ze 'outside the box' durven te denken, en de opvallende S-Drive is daar weer een schoolvoorbeeld van. Deze golfschoen kun je met geen mogelijkheid als 'gewoon' omschrijven. 

De S-Drive is geïnspireerd op renschoenen en het resultaat is een extreem lichte structuur die zowel wendbaar als stabiel is. De leest zorgt voor een meer geleidelijke overgang van hiel naar voorvoet, waardoor de golfer volgens de producent uiteindelijk energie zal besparen. Ofwel: je wordt minder moe.

De ontwerpers hebben het klassieke 'schoenenbovenwerk' volledig omgegooid. Er zijn minder gaatjes voor de veters en de 'teenkap' en 'tong' zijn verdwenen, waardoor de schoen zich heel precies om je voet sluit.

De ultralichte bovenkant – die is behandeld met de waterafstotende Hydromax technologie van Ecco – wordt gestabiliseerd door microfiber, wat resulteert in een combinatie van stabiliteit en flexibiliteit.

Ook de van een 'stabiliteitsvleugel' uitgeruste middenzool en de asymmetrische sluitingssysteem bieden extra steun, en voorkomen dat de voet tijdens de swing gaat 'rollen.'

Zoals altijd bij Ecco wordt de TPU buitenzool in vloeibare vorm aan het bovenwerk 'gesmolten', waardoor een schoen uit één stuk ontstaat, zonder naden. De achthoekige noppen zorgen in alle omstandigheden voor optimale grip.

'We hebben de beste eigenschappen van moderne renschoenen genomen en een unieke golfschoen gemaakt, die tot op het hoogste niveau presteert', aldus designer Andrzej Bikowski. 'Hij combineert stabiliteit, steun en het van Ecco bekende comfort.'

Prijs: € 140,-

Ecco Golf