Ryder Cup-sterren naar The Dutch

Het KLM Open is nog maar net voorbij en het volgende kampioenschap dient zich al aan op de baan bij Spijk.

Het KLM Open is nog maar net voorbij en het volgende kampioenschap dient zich al aan op de baan bij Spijk.

Van 6 tot en met 8 oktober wordt op de baan waarop Romain Wattel het KLM Open won het Dutch Senior Masters gespeeld.Aan dit met 180 duizend euro gedoteerde kampioenschap doen een paar grote namen mee, zoals Paul McGinley, die in 2014 op Gleneagles de winnende Ryder Cup-captain was. De Ier bracht bovendien in 2002 het winnende Europese punt binnen.

Ook andere Ryder Cup-sterren komen in actie in het 54-holes kampioenschap: Costantino Rocca, Gordon Brand Jr, Philip Walton, David Gilford, Jarmo Sandelin en Barry Lane.

Rocca won in 1997 op Valderrama zijn single (4 en 2) van een jonge Tiger Woods, twee jaar nadat de Italiaan bijna The Open had gewonnen ... Gordon Brand Jr was in 1987 de beste in het KLM Open op Hilversum, waarbij zijn ijzer-1 het wapen vanaf de tee was. De Schot deed aan de Ryder Cup van 1987 en 1989 mee ... De Ier Philip Walton klopte in 1995 op Oak Hill Jay Haas en bezorgde Europa het winnende punt ... David Gilford was in datzelfde jaar Ballesteros' laatste fourball-partner in de geschiedenis van de Ryder Cup ... Jarmo Sandelin speelde in de Ryder Cup van 1995 ... Barry Lane maakte deel uit van het team van 1993

Meer informatie via website Europese Tour