Schema Europese Tour vastgesteld

Belgian Knockout een van drie nieuwe toernooien op speelschema

De heren professionals van de Europese Tour kunnen hun agenda in gaan vullen. De kalender voor 2018 is bekend. Dertig landen staan er op de planning, acht wedstrijden zijn met minstens zeven miljoen gedoteerd, de eerste wedstrijd staat voor 23 november op de rol, Belgie, Oman en de Filippijnen zijn nieuw op de kalender, en het KLM Open wordt gespeeld van dertien tot en met zestien september.

Helemáál rond is het schema overigens nog niet. In de week na The Masters (5-8 april) staat nog een 'TBA' (To be announced), net als in de week voor The Belgian Knockout (17-20 mei) het nieuwe toernooi van de familie Pieters dat op Rinkven gespeeld zal worden. 

Naast de drie genoemde nieuwe toernooien, staat vanzelfsprekend ook de Ryder Cup niet vast in het schema van de Tour. Het tweejaarlijkse evenement vindt 28 tot en met 30 september plaats op Le Golf National dat eerder dat jaar (28 juni tot en met 1 juli) ook gastheer is van het HNA Open de France.

Het seizoen wordt traditiegetrouw afgesloten in Dubai waar alweer voor het tiende jaar het DP Dubai World zal worden gespeeld op Jumeirah Golf Estates.

Klik hier voor het complete schema

(Foto: Golfsupport)