FootJoy herfst/wintercollectie '17

Vlaggenschip van de FJ herfst/wintercollectie '17 is de DryJoys Tour LTS lijn regenjacks, -shirts en -broeken.

FJ winter 2017

Mocht het dit weekend op de Schotse linksbanen gaan waaien en regenen, dan zullen veel spelers zich beschermen met de nieuwe Performance Golf Apparel Collection van FootJoy. De kleuren zijn nieuw, er zijn nieuwe productgroepen en er wordt nog innovatiever omgegaan met de 'laagjes-filosofie'.

Vlaggenschip van de FJ herfst/wintercollectie '17 is de DryJoys Tour LTS lijn regenjacks, -shirts en -broeken.

In het verleden hadden FootJoy regenjacks 24 panelen en meer dan 27 naden. De nieuwe lijn heeft er respectievelijk 5 en 6, wat ze extreem licht maakt, de mobiliteit bevordert en de kans op 'kwetsbare plekken' minimaliseert.

Door drie lagen aan elkaar te verbinden is de stof waterdicht, ademend en rekbaar. Als het koel is, houdt het Tour LTS regenjack lichaamswarmte vast en als het warm is, voert de stof juist warmte en vocht van het lichaam af. Daarnaast is de gebruikte stof zacht, comfortabel, stil en naar vier kanten rekbaar. Zo heb je er tijdens je swing nauwelijks last van.

'Dankzij de extra flexibiliteit wordt je swing totaal niet beperkt', aldus touspeler Andew Dodt. 'Ook voelt hij wat warmer dan de vorige edities.' Nuttige eigenschappen voor golfers die ook in het Hollandse najaar de baan in gaan.

De nieuwe FJ herfst/wintercollectie heeft talloze kledingstukken om je te beschermen tegen regen, kou en wind.

'Onze LTS regen lijn is beter dan ooit en de feedback van de tourspelers is zeer positief', zegt Paul O'Hagan, marketing executive van FootJoy. 'Daarnaast hebben we een uitgebreide collectie basis-, mid- en buitenlagen, waarmee elke golfer de elementen kan trotseren.'

 Prijs: € 349,- (LTS regenjack), € 319,- (LTS regenshirt), € 279,- (LTS regenbroek)

www.footjoy.co.uk

 

Golfers Magazine zegt:

Laten we maar met de deur in huis vallen: de Tour LTS is het beste regenpak dat FootJoy ooit heeft gemaakt. Vorige modellen hielden je droog, maar ze waren stug – wat de swingvrijheid beperkte – en maakten behoorlijk veel geluid. Dat hebben de techneuten opgelost. De stof van de Tour LTS is stevig, maar ook dun, zacht en rekbaar, zodat je veel vrijer kunt bewegen.

Maar vergis je niet: de Tour LTS is ontworpen voor de zwaarste omstandigheden en mikt duidelijk op het Hollandse najaar. Dankzij de DWR finish (een soort waslaag) blijft het water bovenop op de stof liggen en de drielaagsconstructie is aangenaam warm en heeft een zachte voering. Zelfs op een frisse herfst- of winterdag hoef je er niet meer dan een polo en een sweater onder te dragen.

De broek heeft ritsen in de zakken, zodat je zonder problemen bij de zakken van je normale broek kunt komen. Slim. Golfen met slecht weer blijft ellendig, maar de Tour LTS houdt je in ieder geval droog en warm. Meer kun je niet wensen.