Luiten goed van start, Colsaerts en Dunne op kop

Veel scores onder par in koud Five

Van de beste veertig spelers op de eerste dag van het Alfred Dunhill Links Championship speelden er twintig op de Old Course, tien op Kingsbarns en elf op Carnoustie. Dat koploper Nicolas Colsaerts op de baan speelde waar de minste lage scores vandaag kwamen, zegt dan ook wat over de ronde van de Belg. Zijn score van -5 was uitstekend, zeker als je in acht neemt dat hij ook nog eens een triple bogey moest noteren op de par-4 derde. 

De winnaar van het afgelopen British Masters, Paul Dunne, speelde op de relatief eenvoudig spelende Old Course, maar ook de -5 van de Ier was opvallend aangezien hij laat aankwam en nadrukkelijk had genoten van zijn overwinning afgelopen weekend. 

Joost Luiten speelde op de derde baan en deed dat zeker verdienstelijk. De Nederlandse nummer 1 die deze week 'vecht' voor zijn plaats in de top-100 van de wereldranglijst, maakte vier birdies en twee bogeys voor een ronde in zeventig slagen en een score van twee onder par wat voorlopig goed is voor de gedeeld achttiende plaats in Schotland waar de omstandigheden goed zijn maar de temperatuur laag is.

Reactie Luiten op zijn ronde.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)