Van Dam met besten mee

De Nederlandse speelster van de LET staat halverwege in Spanje hoog op het leaderboard.

Na een extra vrije dag - vrijdag kwam Van Dam niet in actie omdat overvloedige regenval het spelen onmogelijk maakte - trok de Arnhemse de goede lijn van de eerste dag (65) moeiteloos door. 

De eerste omloop van het Lacoste Open de France - pas de tiende wedstrijd van het seizoen op de LET - maakte Van Dam zes birdies en één bogey, de tweede dag vier birdies en één bogey , hetgeen haar op een tussentotaal van -8 bracht.

Aan het eind van de tweede ronde staat ze daarmee hoog, heel hoog op het leaderboard, maar is de afstand tot de kop van het veld alsnog heel groot. Een ontketende Christie Kerr opende met een 62 en liet daar op de tweede speeldag een 64 op volgen. Met een totaal van veertien onder par heeft ze maar liefst zes slagen voorsprong op Van Dam en de rest van het veld.

De derde rond startte direct achter de tweede ronde aan maar zal zaterdag niet afgemaakt kunnen worden. Omdat het de ambitie van de organisatie is wel gewoon 72 holes te spelen wacht het veld morgen hoe dan ook een lange dag.

Leaderboard

(Foto: LET)