Clark Dennis wint Dutch Masters

Amerikaan wint op Nederlandse bodem

Clark Dennis (51) heeft de Dutch Masters op golfbaan The Dutch in Spijk gewonnen. Dennis verzekerde zich van de overwinning met een afsluitende ronde van één onder par. Met een totaalscore van -2 liet de Amerikaan drie spelers achter zich met -1.
 
Dennis nam al na de eerste ronde de leiding met een score van -2 (69). De condities waren zowel de eerste als de tweede ronde uitdagend met regenval en hevige wind. Na 36 holes nam de Engelsman Carl Mason de leiding over. Dennis stond op dat moment één slag achter. In de laatste ronde trok Dennis aan het langste eind. The Dutch Masters is de tweede titel van de Amerikaan in zijn eerste jaar op de European Senior Tour.
 
‘Het voelt echt geweldig om weer te winnen,’ zei Dennis. ‘Italië was fantastisch als eerste overwinning. Maar dat was een 36-holes wedstrijd en om hier op de laatste dag na 54 holes te winnen, voelt nog specialer.’
 
‘Ik speelde goed vandaag. Ik putte niet geweldig maar sloeg de bal lekker en maakte een belangrijke putt op 17. Op deze baan moet je geduldig zijn, er zijn veel moeilijke slagen en overal loert gevaar.’
 
Het was de tiende keer dat het toernooi van de European Senior Tour in Nederland gespeeld werd, op de baan waar drie weken geleden ook het KLM Open van de Europese Tour werd gespeeld. Eerdere edities vonden plaats 1998 t/m 2001 en van 2010 t/m 2014.
 
The Dutch Masters kende een bijzondere spelvorm. Naast de reguliere individuele score van de professionals over drie dagen, speelden zij op vrijdag en zaterdag in teamverband met een amateur. Het beste team na twee dagen was dat van Stephen Dodd die speelde met Pieter van Doorne. Zij wonnen met een teamscore van -14. De teamwedstrijd werd zaterdag afgesloten met een muzikale avond vormgegeven door Sublime FM.
 
De Dutch Masters is een initiatief van golfbaan The Dutch en TIG Sports. Het toernooi van de European Senior Tour werd dit jaar voor het eerst op The Dutch gehouden. Het evenement is voorheen negen keer op andere banen in Nederland gespeeld, van 1998 t/m 2001 en van 2010 t/m 2014. De Dutch Masters is mede mogelijk gemaakt door Rituals, Bernardus Wijnen, Deloitte, Samhoud Consultancy, Achmea en ING Private Banking.
 
 
(Foto: Golfsupport)