Luiten als gedeeld 27ste naar weekend

Ondanks minder birdies toch winst voor Luiten

Vijf birdies maakte Luiten vrijdag - tegen zes op donderdag. Die ene slag minder winst compenseerde de Nederlander echter ook weer door een bogey minder (twee) te noteren dan op dag 1 (drie). Het leverde hem vier plaatsen winst op in het klassement, maar echt blij was hij daar niet mee.

'-3 is natuurlijk niet heel slecht, maar ik word er niet warm of koud van. Voor een echt lage ronde moet ik de kansen die ik creëer beter benutten. Vandaag heb ik de laatste 7 holes veel te weinig geholed. Mijn ballstriking was de eerste negen erg goed. In de tweede helft lag ik iets vaker in de rough, maar is het nog steeds goed scoren hier. De fairways en greens zacht, dus de baan speelt breed. Dat je zie ook aan de scores, want je moet vier of vijf onder par spelen om terrein te winnen.' 

Die conclusie van Luiten was juist, want met -6 staat hij weliswaar in het linkerrijtje, de achterstand op de kop van het veld bedraagt al zeven slagen (-13, Fraser en Wallace) terwijl de top-10 minstens drie slagen weg is.

Zaterdag speelt zich in het noorden van Italie overigens een originele Nederland-Belgie af: net als Joost Luiten staat Nicolas Colsaerts op -6 en om 11.18 gaat huh samen met zijn noorderbuur de baan in om te zien wie van beiden de derby der lage landen wint op moving day.

Leaderboard

Colsaerts gaat zaterdag samen met Luiten de baan in.

(Foto: Golfsupport)