Pieters stort in

Een slechte derde ronde in de CIMB Classic maakte de Belg kansloos voor de overwinning in deze wedstrijd van de Amerikaanse Tour.

Een slechte derde ronde in de CIMB Classic maakte de Belg kansloos voor de overwinning in deze wedstrijd van de Amerikaanse Tour.

Na 36 holes in de met zeven miljoen dollar gedoteerde tweede wedstrijd van het seizoen 2018 stond de Belg er uitstekend voor. Het had voor hem een toernooi kunnen worden dat zijn carrière ingrijpend had veranderd. Immers, een zege was goed geweest voor een ‘volle’ kaart voor het Amerikaanse circuit.

Maar een 77 op de par-72 baan van de TPC Kuala Lumpur deed de man uit Antwerpen van de derde naar de 38ste plaats duikelen. Vooral op de tweede negen liet Thomas Pieters het met onder andere twee double bogeys lelijk liggen.

Pieters staat met nog achttien holes te gaan met vier onder een straatlengte achter leider Pat Perez.

De 41-jarige Amerikaan speelde zich met een strakke 64 naar een totaal van -21. Dat is vier slagen beter dan de nummer twee in het klassement, Xander Schauffele.

Perez won twee keer eerder op de Amerikaanse Tour, voor het laatst in het vorig seizoen toen hij zich knap herstelde van het golfjaar 2016, waarin een schouderblessure hem lang aan de kant hield.

Ziggo Sport Golf zendt de laatste ronde zondag van 5.00-9.00 uur rechtstreeks uit.

Stand en Live Scoring via website PGA TourFoto boven: Thomas Pieters ging ook op dag 3 bijna traditioneel somber gekleed de baan in. Nooit gehoord van felle, aansprekende kleuren, Thomas? (Getty Images)