Top-20 Saxton in China

Nederlanders niet veel wijzer van 19e en 31ste plek in China

Drie keer een rondje in zeventig slagen, en tussendoor een keer een 69, leverde Reinier Saxton een degelijke negentiende plaats op in het Hainan Open. De wedstrijd van de Challenge Tour in China was een van de laatste van het seizoen en de Nederlander kon de dollars dan ook goed gebruiken.

Met een totaalscore van negen onder par en een negentiende plaats schiet Saxton echter niet heel veel op op de Order of Merit. De Santpoorter ging de week in als nummer 63 van de ranglijst, en komt met de ongeveer vierduizend euro die hij bij zal mogen schrijven, misschien net de top-60 binnen waardoor een nog betere week in het aanstaande Foshan Open nóg belangrijker wordt. Als hij het veld inkomt tenminste want vooralsnog staat hij vierde reserve voor het met een half miljoen gedoteerde toernooi.

'Ik moet de bal iets beter driven en wat meer putts holen, maar overall was dit een steady toernooi. Nu door naar het Foshan Open,' liet Saxton direct na zijn ronde weten zeker te zijn dat hij van de reservelijst waar hij nu nog op staat nog in het veld zal komen van het twee na laatste toernooi van het jaar.

Daan Huizing was al zeker van een startbewijs van het met rijk gedoteerde toernooi in Foshan City en ook hij zal hopen daar nog wat beter voor de dag te komen, al zal hij ook gematigd tevreden terugkijken op deze week. De man uit Soest eindigde na 72 holes op de gedeeld 31ste plaats met een totaalscore van zes onder par na twee keer een 71 in het weekend.

De winst ging in China naar Erik van Rooyen. De Zuid-Afrikaan ging als leider de laatste ronde in en zag zijn voorsprong niet meer in gevaar komen. Na een slotronde in -1 eindigde hij op -18, twee slagen beter dan de Schot Grant Forrest. Voor Van Rooyen betekende de eerste zege op het circuit een verzekering voor een kaart voor de Europese Tour. Met nog maar een paar wedstrijden te gaan staat hij ruim in de top-10 van de jaarranglijst waar de top-15 aan het eind van het seizoen direct promoveert.

Einduitslag

(Foto: Golfsupport)