Van Meijel nog altijd op koers voor kaart

Brabander dichtbij promotie

Nog één toernooi staat er op de kalender van de Alps Tour. Nog één wedstrijd heeft Lars van Meijel om promotie naar de Challenge Tour veilig te stellen. Ook na het Alps de Andalucia staat hij vierde op de Order of Merit met een voorsprong van iets meer dan duizend euro op de nummer 5 en bijna 2500,- op de nummer zes.

Het ziet er daarmee goed uit voor de Brabander met Italiaans roots, zeker ook omdat hij in Spanje een zeer gelijkmatig toernooi speelde. Drie rondjes moesten er gespeeld worden en drie keer tekende Van Meijel voor een 68. Met zes onder par eindigde hij als gedeeld 27ste op ruime afstand van Clemens Gaster (-14), maar hij verdiende in het met bijna 50.000 euro gedoteerde toernooi genoeg om zijn vierde plaats eenvoudig vast te houden. 

De Tour Final die voor volgende week op de rol staat is met 45.000,- minder rijk gedoteerd dan het toernooi van deze week. Van Meijel - vroeg in het seizoen winnaar op het circuit - zal echter niet moeten gaan rekenen in het slottoernooi maar gewoon moeten spelen op dezelfde manier waarop hij dit seizoen als zeven top-10 plaatsen binnenhaalde. Doet hij dat dan kan zijn promotie nauwelijks nog in gevaar komen.

Einduitslag

(Foto: Golfsupport)