Lafeber beste Nederlander in Dubai, Van der Vaart levert in

Verschillende kanten op op moving day

Na 54 holes is niet langer Jurrian van der Vaart de beste landgenoot in Dubai, maar Maarten Lafeber. De Amsterdammer ging de derde ronde rond in 67 slagen en staat daarmee net buiten de top-10 in het laatste reguliere toernooi van het seizoen.

Jurrian van der Vaart sloeg als laatste af in het Ras Al Khaimah, maakte ook vroeg een birdie (hole 3) maar kon het spel daarna maar moeilijk op de rit krijgen. Sterker, nog voor de turn maakte hij net zoveel bogeys (3) als in de twee voorgaande rondes bij elkaar. Het vroeg verloren terrein kon hij op de backnine niet meer goedmaken - de twee birdies werden opgeheven door nog twee bogeys - en met een ronde in 74 slagen (+2) leverde de Nederlander zijn koppositie in en begint hij morgen als gedeeld dertiende aan de slotronde.

Dat is vier slagen achter koploper Koepka - en hij is dus nog allerminst kansloos - maar met zijn -8 is hij niet langer de best geklasseerde landgenoot in Dubai. Na een 67 (zes birdies en een bogey) won Maarten Lafeber flink op het leaderboard en met een totaal van negen onder par staat de routinier nu gedeeld negende en ook hij heeft nog alle kans op een topresultaat en wie weet wat meer in een seizoen waarin een vijfde plaatst tot nu toe de beste klassering was. 

Dat zit er niet meer in voor Reinier Saxton (-6, T25) en Daan Huizing (-3, T43) die een héle lage ronde nodig hebben om nog serieus zaken te kunnen doen.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)