Landgenoten laten het liggen

Van der Vaart alsnog beste Nederlander in Dubai.

Zowel Jurrian van der Vaart als Maarten Lafeber speelden zichzelf de afgelopen dagen in een uitstekende positie in Dubai, maar op de slotdag slaagde geen van beiden er in terrein te winnen. Aan de 17e en 28ste plaats hebben beiden niet veel.

Jurrian van der Vaart begon het toernooi in Dubai met een indrukwekkende 64 en mocht zich daardoor twee dagen lang koploper noemen van het laatste reguliere toernooi van het circuit. Op de derde dag verloor de man uit Breukelen echter fors terrein (74) en op de laatste dag slaagde hij er niet in daar nog iets van goed te maken.

Van der Vaart herstelde zich weliswaar iets, zijn 71 (-1) was niet genoeg om te stijgen op het leaderboard waardoor hij niet verder kwam dan een gedeeld zeventiende plaats in het Ras al Khaimah op Al Hamra GC.

Voor de nummer 96 van de Order of Merit is dat niet genoeg om zich naar het laatste toernooi van het jaar te spelen, noch mag hij genoeg euro's bijschrijven om alsnog de top-70 in te komen waarmee hij zeker zou zijn van een volle kaart voor 2018. 

Ook Maarten Lafeber liet de kans daarop liggen, al komt hij als nummer 73 van de Order of Merit wellicht alsnog in aanmerking voor die 'verzekering' van speelrecht.

De Nederlandse routinier had het zichzelf een stuk makkelijker kunnen maken als hij niet net in de slotronde zijn slechtste resultaat van de week binnen had gebracht. De prima 67 van de derde dag werd gevolgd door een 74 (+2) en dat koste hem bijna twintig plaatsen in het klassement waarin hij nu als gedeeld 29ste eindigde.

Daan Huizing tekende op de slotdag voor de beste Nederlandse score. De Soestenaar besloot het toernooi met een 69 (-3) en eindigde met -6 op de gedeeld 33ste plaats maar dankzij de derde plaats van vorige week mag hij als enige landgenoot aantreden in het slottoernooi van het circuit. Reinier Saxton eindigde het seizoen met een 76 en de gedeeld 58ste plaats.

De zege in Dubai ging naar Jens Dantorp. De Zweed plaatste zich voor de play-off met een birdie op de laatste hole, en versloeg Adrian Meronk direct op de eerste extra gang langs de achttiende. De Pool maakte een prima birdie, maar had geen antwoord op de eagle 3 van Dantorp die daarmee voor het eerst sinds 2013 weer een wedstrijd wist te winnen.

Einduitslag

(Foto: Golfsupport)