Voorzichtige start Huizing

De laatste wedstrijd van het seizoen is begonnen en Daan Huizing weet wat hem te doen staat. Alleen aan een top-3 notering heeft hij wat als hij direct wil promoveren.

Daan Huizing

Alleen de top-15 van de Order of Merit krijgt eind deze week een kaart voor de Europese Tour. En hoewel Huizing de afgelopen weken flink steeg op de ranking, aan zijn 26ste plaats op de OOM heeft hij niet veel als hij zijn doel wil realiseren.

Huizing heeft echter zeker nog een kans in de Grand Final van de Challenge Tour. Een plaats bij de top-3 na 72 holes en hij kan zich opmaken voor de Europese Tour. 

Zo ver is het nog niet, maar met een openingsronde in zeventig slagen (-2), zit hij als gedeeld zestiende nog prima in het toernooi. En onder het motto 'je kan een toernooi niet op de eerste dag winnen, maar wel verliezen', is die start gerust goed te noemen.

De enige Nederlander in het veld – collega's Wil Besseling, Maarten Lafeber, Reinier Saxton, Jurrian van der Vaart en Darius van Driel eindigden niet hoog genoeg op de ranking om mee te mogen doen in de wedstrijd voor de top van de ranglijst – maakte vier birdies en twee bogeys, waarbij het opvallend was dat de bogeys allebei werden gemaakt op een par-5 hole.

Het veld wordt aangevoerd door een kwartet spelers en voor zowel Lengden, Meronk, Cullen en Goya staat er heel wat op het spel: stuk voor stuk staan ze op de Order of Merit buiten de top-15.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport