Titleist DT TruSoft bal

De nieuwe DT TruSoft is nog steeds de zachtste bal die Titleist in het assortiment heeft, alleen vliegt hij verder dan bij zijn debuut een paar jaar geleden en heb je meer controle rond de green.

Titleist DT TruSof

De grootste verandering bij de 2018 versie betreft de TruTouch kern, die groter is geworden waardoor hij meer balsnelheid genereert en bij lange slagen minder spint. Het resultaat is meer lengte. De lage compressie van de kern geeft nog steeds een zeer zacht gevoel.

Daarnaast is de cover dunner gemaakt, waardoor hij meer spin genereert bij het korte spel, wat de speelbaarheid en controle rond de green vergroot. Let wel: de cover is van ionomeer, waardoor hij nog steeds beduidend minder spint dan de urethanen cover van de premium ballen van Titleist (zoals de Pro V1 en NXT Tour).

Ook het dimplepatroon van de DT TruSoft is enigszins aangepast, wat volgens Titleist resulteert in een aerodynamische, strakke balvlucht. Dit zou je vooral in de wind zou moeten merken.

De DT TruSoft is verkrijgbaar in wit en geel.

Prijs: € 30,-

www.titleist.com

 

Golfers Magazine zegt:

De DT TruSoft mag dan een instapmodel zijn, je krijgt dezelfde consistentie als bij alle andere ballen van Titleist. Raak de bal goed, en je krijgt keer op keer hetzelfde resultaat. Een eigenschap die essentieel is om te scoren.

De 2018 versie vliegt inderdaad net wat verder. Leuk, maar tussen alle Titleist ballen zit maar een paar meter lengteverschil – daar win je geen handenvol slagen mee. Het is veel belangrijker dat die afstanden consistent zijn en op dat gebied heeft werelds grootse ballenproducent een naam hoog te houden.

Door de dunnere cover krijg je bij het korte spel wat meer spin dan bij zijn voorganger, maar als je een chip met flink wat 'check' wilt slaan, moet je toch echt kiezen voor een premium bal met cover van urethaan. Het wat stevigere ionomeer van de DT TruSoft spint simpelweg minder, dus de bal rolt verder door na de landing.

Vind je dat geen probleem, dan krijg je met de TruSoft een betaalbare 2-piece bal die rond de green veel gevoel biedt, terwijl je toch nog redelijk wat feedback krijgt. Wat dat betreft is Titleist de balans niet uit het oog verloren met deze lage compressie bal: hij voelt en klinkt zacht, maar je hebt gelukkig niet het idee dat je tegen een 'kussen' slaat.