Van der Vaart en Van Meijel op koers

Halverwege de Second Stage van de Qualifying School in Spanje liggen Jurrian van der Vaart en Lars van Meijel op koers om door te gaan naar de Final Stage.

Jurrian van der Vaart

In de Second Stage komen deze week acht Nederlanders in actie, verspreid over vier banen. Hoeveel golfers zich per per baan plaatsen voor de Final Stage van de Qualifying School – die volgende week wordt gespeeld – is niet bekend, maar vorige jaar was een plek bij de beste 17 voldoende om door te gaan.

Als we die scheidslijn aanhouden, zitten halverwege de wedstrijden alleen Jurrian van der Vaart en Lars van Meijel aan de goede kant van de streep.

Met nog 36 holes te spelen staat Van der Vaart op Paronamica gedeeld 7de (-9) na een 67 en een 68. Hij heeft een slag speling. Lars van Meijel speelt op Campo de Golf El Saler en staat na twee keer een 71 precies binnen de lijn met een gedeeld 12de plaats (-2). 

De rest van de Nederlanders moet de komende twee dagen flink gas geven om in de race te blijven voor een tourkaart.

Op Las Colinas staat Fernand Oshter 31ste, Lars Keunen 46ste en Reinier Saxton 66ste. Taco Remkes is op Panoramica op de 51ste plaats terug te vinden, terwijl Maarten Lafeber op El Saler vooralsnog 39ste staat. Robbie van West zit op Desert Spring nog net binnen schootsafstand met een 26ste plaats.

Live scoring Panoramica

Live scoring El Saler

Live scoring Las Colinas

Live scoring Desert Springs

Tour
  • Golfsupport