Rose wint voor de tweede week op rij

Voor de tweede week op rij was Justin Rose 'the last man standing', waarmee hij – met nog twee toernooien te spelen – The Race To Dubai weer razend spannend maakt. Joost Luiten werd 16de in Turkije.

Justin Rose Turkije

Het weer was niet best aan het begin van de slotdag van het Turkish Airlines Open. De regenpakken konden uit de tas en er was zelfs een 'weather delay' van drie kwartier. Daarna kon er echter prima worden gegolft en de kanshebbers gingen laag, heel laag.

Daar hoorde Joost Luiten niet bij, want de putts van de Nederlander wilden weer niet vallen. Hij maakte drie birdies en twee bogeys voor een 70 (-1), waarmee hij een aantal plaatsen inleverde. Met een gedeeld 16de plaats (-10) kun je spreken van een solide resultaat in een sterk bezet toernooi, maar als je na een opening in 64 slagen als leider begint, zijn de verwachtingen hoger gespannen dan dit.

Luiten had op de slotdag slechts een bijrol, maar bovenaan het leaderboard was het razend spannend. Met nog een handvol holes te spelen stonden Nicolas Colsaerts, Justin Rose, veteraan Padraig Harrington en de jonge Zuid-Afrikaan Dylan Fritelli op -16, waarmee ze allemaal aanspraak op de titel maakten.

Op de lastige slotholes van de Regnum Carya Golf lieten de grote namen zien uit het goede hout gesneden te zijn. 

Dylan Fritelli (64) vestigde op de eerste negen al de aandacht op zich met vijf birdies op rij (waarvan drie na een chip-in) en op de laatste hole maakte de oud-universtiteitsgenoot van Jordan Spieth een zeldzame birdie om een 'clubhouse target' van -17 neer te zetten.

Justin Rose was niet onder de indruk en deed er nog een schepje bovenop. De Engelsman maakte drie birdies op zijn laatste vier holes, en zijn 65 (-6) was voldoende om -18 in de boeken te brengen. Het bleek voldoende voor zijn tweede overwinning op rij.  

Nicolas Colsaerts – die op jacht was naar zijn eerste overwinning in vijf jaar – maakte namelijk wel birdies op 15, 16 en 17, maar op 18 gleed zijn birdieputt net onder de hole door, waardoor hij op -17 bleef steken. En Padraig Harrington maakte volop gebruik van zijn wildcard, maar kwam met een 67 (-4) net te kort – hij werd gedeeld 4de (-16).

Door zijn tweede overwinning in evenveel weken spring Justin Rose op de jaarranking over Sergio Garcia heen en komt hij heel dicht in de buurt van Tommy Fleetwood. Met twee hoog gedoteerde toernooien (Zuid-Afrika en Dubai) is de Race to Dubai weer helemaal open.

Leaderboard

 

Tour
  • Getty Images