Excellent natuurbehoud aan de rand van Amsterdam

Aan de rand van Amsterdam, op een steenworp afstand van het Academisch Medisch Centrum, is Golfcentrum De Hoge Dijk er in geslaagd om het zogenaamde GEO-certificaat te verkrijgen.

hoge dijk

Aan de rand van Amsterdam, op een steenworp afstand van het Academisch Medisch Centrum, is Golfcentrum De Hoge Dijk er in geslaagd om het zogenaamde GEO-certificaat te verkrijgen.

Het GEO-certificaat is ontwikkeld door Golf Environment Organization (GEO), een internationale organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van duurzaam terreinbeheer van golfbanen. Alleen als de golfbaan aan alle strenge criteria rond water-, energie- en chemicaliëngebruik voldoet, komt deze in aanmerking voor het prestigieuze certificaat.

Gerda Driessen, voorzitter van Stichting De Hoge Dijk, nam op 24 november het certificaat in ontvangst (foto). “Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor het natuurbehoud op en rond de baan heel serieus”, vertelt mevrouw Driessen, “niet omdat het moet, maar omdat we dat als gasten van de natuur echt willen”. Golfcentrum De Hoge Dijk kent een zogenaamde groencommissie, waarin een grote groep leden het natuurbehoud vorm geeft in samenwerking met een eveneens bevlogen greenkeepers-team.

Excellent natuurbehoud op een golfbaan is zeker niet vanzelfsprekend. Het zorgt voor hogere kosten en vraagt veel werk om de baan in topvorm te krijgen en te houden. Maar voor de gasten op deze golfbaan is het een uitgemaakte zaak. Golfen en natuurbehoud kan en moet samen.

Over De Hoge Dijk

Het Golfcentrum De Hoge Dijk heeft een golfbaan met 27 fraaie holes, is gevestigd in Amsterdam Zuidoost en is de thuisbasis van Open Golfclub Olympus. Daarnaast beschikt het complex over een fraai clubhuis en restaurant en een goed uitgerust oefencentrum. De golfbaan en faciliteiten zijn openbaar toegankelijk.

(persbericht)