Vijf Momenten (II)

Regelrevolutie: geniet nog maar een jaar van hoe het nu is, want over twaalf maanden wordt het allemaal anders in het land van de golfregels.

Regelboekje

Nog even geduld en we weten wat de wetgevende organen – de Royal and Ancient of St Andrews en de United States Golf Association – uit de hoge hoed hebben getoverd.

Men slingerde begin dit jaar een fors aantal voorstellen de wereld in. Daar konden organisaties – zoals de NGF – en ‘gewone’ golfers op reageren. De duizenden suggesties werden door de R&A en de USGA gewikt en – meestal – te licht gewogen.

Er zijn in de loop der jaren veel regelwijzingen geweest, maar deze operatie moet toch wel tot de meest rigoureuze ooit worden gerekend. En dan komt er, waarschijnlijk, in 2020 ook een nog eens nieuw World Handicap System bij.

Als er eenmaal bekend is hoe een en ander er vanaf 2019 uit gaan zien, moet de Nederlandse Golf Federatie flink aan het werk. Wat dacht u van de vertaling van deze vernieuwde Regels?

En dan is er nog dé vraag: waarom?

Golf spreekt nog steeds heel veel mensen aan, maar er zijn nog veel meer die de sport bepaald niet aantrekkelijk vinden. Of het vereenvoudigen van de Regels zal helpen om de drempel te slechten – het zal moeten worden afgewacht.

Nu al meer weten? Ga naar de site van de R&A

Clubs & amateurs
  • Youngfield Golfmedia