Broekpolder en de terugkeer naar topgolf

Van 5 tot en met 7 juli wordt op de Vlaardingse club een wedstrijd van de Pro Golf Tour gespeeld.

Hole 15 Broekpolder

Het Broekpolder International Open zal bij golfers die hun sport al wat langer beoefenen een herinnering opleveren.

In de jaren tachtig en negentig organiseerde de club namelijk een uitstekend proftoernooi, dat uiteindelijk – in samenwerking met de Britse PGA – uitgroeide tot het Europees Kampioenschap voor Clubprofessionals.

Grote man in de eerste jaren was Broekpolder-preses Paul Nouwen, destijds topman van Nationale Nederlanden en later directeur van de ANWB.

John Woof en Tim Giles behoorden tot de winnaars , die werden uitgenodigd voor de PGA Cup, een match tussen de beste twaalf Britse en Amerikaanse clubpro’s.

Gebrek aan sponsoren maakte een einde aan het EK, al was Golfclub Broekpolder daarna nog wel gastheer van een paar edities van het Dutch Challenge Open.

De Pro Golf Tour is samen met onder andere de Alps Tour een van de tweede divisies van het Europese Golf. De beste vijf van de Order of Merit promoveren naar de Challenge Tour van het jaar erna.

Joost Luiten en Martin Kaymer zijn bekende spelers die op dit circuit hun profdebuut maakten.

Het 54-holes toernooi op Broekpolder heeft een prijzengeld van dertigduizend euro. Op 4 juli wordt het Broekpolder International Open voorafgegaan door een pro-am voor gasten van de club en de sponsoren.

Kalender 2018 Pro Golf Tour

Clubs & amateurs
  • Golfsupport.nl