Li Haotong wint, Huizing laatste

Chinees wint Dubai Desert Classic met recordscore

li

Na achttien werd er door diverse spelers wat gemopperd over de extreem lage score die nodig was om het weekend te halen, maar de -5 cutline leverde het publiek wel een daverend birdiefeest op en de Dubai Desert Classic een nieuw scorerecord. Nog nooit won er een speler met de 23 onder par die Li Haotong nodig had om Rory McIlroy van zich af te houden.

Het was een mooie strijd die de nummer 12 en 60 van de wereld met elkaar uitvochten op de laatste dag op de Emirates GC. De Noord-Ier en de Chinees gaven elkaar geen duimbreed toe, wisselden allebei groots golf met hier en daar een bogey af, losten elkaar af als koploper - McIlroy had op de back-nine op enig moment zelfs een voorsprong van twee slagen op de als leider aan de dag begonnen Li -  en maakten tenslotte allebei birdie op de laatste twee holes van het toernooi voor een slotronde in 69 slagen.

Dat was voor Li precies genoeg om de voormalig nummer 1 van de wereld nipt achter zich te houden, zijn tweede zege binnen te halen, en zijn (waarschijnlijke) entree te maken in de top-50 van de wereld.

'De laatste paar holes speelde ik denk ik het beste golf uit mijn hele leven. Ik ben heel blij dat ik hier met de trofee in mijn handen sta.'

McIlroy op zijn beurt baalde vooral dat hij de wedstrijd niet voor een derde keer wist te winnen. 

'Als je op de elfde hole twee slagen voor staat en op de zestiende achter...ik weet het niet. Het waren een paar slechte slagen, een paar slechte beslissingen. Ik kan alleen blij zijn dat ik er tot het eind voor bleef vechten maar ik zou graag de kans hebben een paar holes over te mogen doen.'

Daan Huizing eindigde het toernooi als allerlaatste. De speler van de Challenge Tour speelde op een invite, haalde keurig de cut, maar kon de goede scores van de eerste twee dagen in het weekend geen vervolg geven. Met een 77 op zaterdag en een 72 op zondag eindigde hij als enige speler van het complete veld niet onder par (level par) op een Emirates GC waar birdies de norm waren. 

Voor Joost Luiten zat het toernooi na 36 holes op. Zijn vier onder par over twee rondes was net niet goed genoeg om door te mogen naar de finalerondes.

Einduitslag

Huizing haalde de cut maar kon in het weekend niet imponeren.
Tour
  • Golfsupport