Nederland-België in Mexico

Joost Luiten en Thomas Pieters behoren tot de 65 deelnemers aan het Mexico Championship.

Pieters en Luiten

Voor Luiten is het de dertiende keer dat hij een wedstrijd uit de reeks World Golf Championships kan spelen. Pieters treedt in Mexico City voor de achtste keer aan de start.

De Belg staat niet alleen hoger op de wereldranglijst (39ste om 67ste). Hij heeft ook een aanzienlijk beter trackrecord in WGC’s.

Thomas Pieters eindigde in vijf gespeelde strokeplaytoernooien drie keer in de top-20 en twee keer in de top-5. Hij werd vorige jaar vierde in het Bridgestone Invitational en vijfde in Mexico.

Joost Luiten kwam in negen strokeplaywedstrijden tot twee top-20 plaatsen: zestiende in het HSBC Champions van 2017 en dertiende in het Mexico Championship dat toen nog op het Amerikaanse Doral werd georganiseerd.

Starttijden

Luiten is voor dag 1 en 2 met Jason Dufner en Dylan Frittelli ingedeeld. Dufner won in 2013 het PGA Championship en de Zuid-Afrikaan Frittelli is momenteel het grootste Zuid-Afrikaanse talent. De drie slaan donderdag om 12.39 uur (19.39 uur in Nederland) en vrijdag om 11.27 uur (18.27 uur) af.

Pieters heeft voor donderdag een starttijd om 13.15 uur (20.15 uur) en vrijdag begint hij om 12.03 uur (19.03 uur) aan de tweede ronde. De Amerikaan Daniel Berger en de Canadees Adam Hadwin zijn de playing partners van de Antwerpenaar.

Ziggo Sport Golf zendt de eerste ronde donderdag van 20.00-1.00 rechtstreeks uit

Preview in Deze Week in Golf

Alle starttijden dag 1 en 2

Tour
  • Golfsupport.nl