Stenson krijgt DeChambeau naast zich, Woods levert iets in

Moeizame dag voor voormalig nummer 1
dechambeau

Het zal de komende weken, maanden misschien wel, wel zo blijven. Het maakt niet uit waar in het veld Woods zich bevindt, de meeste aandacht zal als vanzelfsprekend bij hem uitkomen. Van de tv, van de fans ter plaatse, van de pers: als Woods speelt, lijkt de rest van het veld er even niet toe te doen. Of hij nu goed speelt of niet.

En dus zag de golfwereld gisteren een Woods die het zichtbaar moeilijk had, moeilijker in elk geval dan in de voorbije weken waarin hij niet alleen zo wonderbaarlijk fit leek, maar ook zo goed speelde. Op de tweede dag van de Arnold Palmer Invitational was de fitte Woods er wel, maar de man in vorm had een dag vrijaf genomen want vanaf het begin van de ronde worstelde de als nummer zeven aan de dag begonnen Woods.

Op de eerste hole leverde direct een slag in na een wilde drive en ook op hole negen had Woods een slag meer nodig dan er op papier voor de hole stond na een drieputt vanaf de rand van de green. Tussendoor maakte hij zeven parren op rij. De ene hole was dat een knappe par save, de andere hole miste hij net zijn putt voor birdie.

Op de back-nine leverde Woods nergens meer een slag in, maakte hij birdie op twaalf en zestien, maar hield het spel opnieuw niet over. Er waren zeker kansen om ook de tweede ronde onder par te spelen, maar vaak genoeg ontsnapte hij ook en het was ook niet zonder reden dat hij op tal van holes koos voor een lang ijzer van de tee in plaats van een driver of een ander houtje.

Aan het eind van de dag was Woods verdwenen uit de top-10 en vond hij zichzelf met een score van vier onder par terug op de gedeeld zeventiende plaats, nog altijd ruim aan de goede kant van de cutline en met uitzicht op een topnotering, maar zijn negende overwinning op Bay Hill lijkt er niet meer in te zitten. Om zijn spel, maar zeker ook omdat er veel spelers tussen hem en de koplopers staan en diezelfde koploper met -11 inmiddels zeven slagen weg zijn.

De koploper van dag 1, Henrik Stenson, speelde een prima ronde (69) met vijftien parren en een kleine streak van drie birdies op rij, maar dat was niet genoeg om alleen aan kop te blijven. Bryson DeChambeau opende met een 67 en voegde daar op dag 2 een 66 aan toe om ook op -11 uit te komen halverwege de wedstrijd. Het tweetal heeft daarmee minstens twee slagen voorsprong op de rest van het veld.

Leaderboard

Laatste nieuws