Tweede negen doen Luiten de das om

Met vier birdies op zijn eerste negen speelde Joost Luiten zich in China in contention, maar door drie verloren slagen na de turn zakte hij weer weg.

Luiten China

'Ik speelde de eerste negen fantastisch', aldus Luiten op zijn website. Birdies op hole drie, vijf, zes en negen brachten hem op -9 voor het toernooi, waardoor hij de leiders duidelijk in het vizier had.

Direct na de turn ging het echter mis, met een bogey op hole tien (flyer) en zelfs een double bogey op elf. Op de afsluitende par-5 maakte de Nederlander nog een birdie, maar er had veel meer in gezeten dan een 70 (-2).

'Op 11 - een par 4 die je kan halen vanaf de tee met water aan de hele rechterkant - eindigde mijn drive links. Een meter of 30 naast de green in hoge zooi. Ik dacht dat mijn pitch er zacht uit zou komen maar de bal schoot van het blad over over de green het water in. Gedropt, chip op 3 meter en die putt valt niet. Een dubbel op een hole waar je minimaal par moet maken en eigenlijk zelfs birdie.' 

'Het leek wel of ik mijn short game thuis had laten liggen, heel jammer. Maar de rest was gewoon goed. Morgen ga ik dus proberen heel laag te gaan.'

Luiten begint de slotdag op -7, vijf slagen achter de leiders Matt Wallace en Adrian Otaegul en drie slagen verwijderd van een nieuwe top-10 notering.

Leaderboard