Extreem stabiele Odyssey Exo putters

Door gebruik te maken van verschillende materialen heeft Odyssey het traagheidsmoment (MOI) van de nieuwe Exo putters weten te maximaliseren zonder dat het clubhoofd extreem groot wordt.
@media (max-width: 679px){#fig-65e1f4cfcba54 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e1f4cfcba54 img{#fig-65e1f4cfcba54 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-65e1f4cfcba54 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e1f4cfcba54 img{#fig-65e1f4cfcba54 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-65e1f4cfcba54 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e1f4cfcba54 img{#fig-65e1f4cfcba54 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-65e1f4cfcba54 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e1f4cfcba54 img{#fig-65e1f4cfcba54 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Odyssey Exo putters

Je verhoogt het MOI van een putter door veel gewicht aan de zijkanten te plaatsen, wat verklaart waarom de meest stabiele putters vaak enorme bakbeesten zijn. Odyssey heeft hier echter iets op gevonden.

Het middenstuk van de Exo putters is van aluminium (wat maar 1/3 van het gewicht van staal heeft), waardoor er automatisch meer gewicht zit in de roestvrijstalen buitenkanten van het clubhoofd zit.

Hierdoor hebben alle drie de Exo putters een MOI tussen de 5.000 en 6.000 zonder dat het clubhoofd extreem groot is. Ter vergelijking: de Seven Exo is twee keer zo stabiel als de traditionele Odyssey #7, terwijl hij maar net iets groter is. Hetzelfde geldt voor de Rossie Exo, terwijl de Indy Exo met zijn opvallende 'vleugels' een nieuw design is.

De Exo putters hebben een White Hot Microhinge Insert, die stevig is maar het gevoel van de klassieke White Hot heeft. Hij is uitgerust met minuscule haakje, die in de cover van de bal grijpen en hem sneller aan het rollen brengen (minder glijden en stuiteren), waardoor hij consistenter en accurater rolt.

Door de randen zwart te maken en het middenstuk rood, heeft de nieuwe lijn een uitgesproken look, die tevens dienst doet als hulp bij het oplijnen. De bovenste laag van de finish is gefreesd, wat zorgt voor een premium look en mooie hoeken en rondingen.

Je kunt bij alle modellen kiezen voor een face-balanced of toe-hang gewichtsverdeling, die geschikt zijn voor respectievelijk een rechte puttingstroke of een swing met een boog.

Prijs: € 399,-

www.odysseygolf.com

Golfers Magazine zegt: Waarom is MOI zo belangrijk in een golfclub? MOI staat voor moment of inertia of traagheidsmoment en het geeft de kracht aan die nodig is om een object om zijn as te laten draaien.

Als je de bal náást het midden van het clubblad raakt, heeft een golfclub de neiging om te kantelen, maar door het MOI te vergroten, wordt de club stabieler en heb je minder last van deze ongewenste reactie. Dus als je de bal op de hiel of teen van de putter raakt (wat vaker gebeurt dan je denkt, geloof ons), blijft hij meer op lijn en houdt hij beter zijn snelheid.

De door ons geteste Indy wint met zijn opvallende 'vleugels' en wat goedkoop ogende zwarte bovenkant (die snel krast) niet de schoonheidsprijs, maar hij rolt de bal geweldig – waar je 'm ook op het clubblad raakt.

De insert geeft een zacht gevoel en door de minuscule haakjes (die in de cover van de bal grijpen) krijgt de bal topspin en glijdt of stuitert hij nauwelijks. Uiterst effectief.

Laatste nieuws