Ruime zege Dechambeau

Tweede overwinning van het seizoen voor the scientist

dechambeau

De overwinning voor de opvallende (want 'andere') Amerikaan kwam op een goed moment. Hij wordt al een tijdje nadrukkelijk genoemd als een van de spelers die misschien wel mogen rekenen op een wildcard voor de Ryder Cup en door te winnen zorgde Dechambeau er op zijn minst voor dat captain Furyk een extra kruisje achter zijn naam zette.

Dechambeau legde de basis voor de overwinning in het Northern Trust Open, de eerste wedstrijd van de FedExCup Play Offs, op vrijdag en zaterdag. Na een keurige 68 op de eerste dag, tekende hij voor een 66 op dag twee, om vervolgens met een 63 op te rukken naar de eerste plaats op het leaderboard.

Daar bleef hij zondag staan, hoewel hij op de front-nine niet verder kwam dan level par (twee birdies en twee bogeys) en daarmee runner-up Tony Finau even hoop gaf. Na de turn maakte Dechambeau het echter gedecideerd af. Hij maakte birdies op twaalf en dertien, leverde geen enkele slag meer in, en eindigde de week met achttien onder par, vier slagen voor op landgenoot Finau die met -14 in zijn eentje tweede werd.

Tiger Woods haalde de cut, maar kon geen potten breken in de eerste wedstrijd van de Play Offs. Zijn drives en ijzers waren prima, maar op de greens lukte er niets. Op vrijdag had hij maar liefst 35 putts nodig. 'Je hebt weken dat het goed gaat, en je hebt weken dat niets gaat', was Woods nuchter. `Ik speelde hoe dan ook beter dan mijn score laat zien.'

Einuitslag

Tour
  • Getty Images