Belgen nemen voorsprong, oranje blijft in achterhoede

Landgenoten tekenen verbeteren zich iets, zuiderburen lopen uit na foutloze ronde
belgie

Net als op de eerste dag van de World Cup bleven Thomas en Thomas foutloos in de derde omloop in Australie. De twee vrienden vulden elkaar uitstekend aan en profiteerden optimaal van de spelvorm waarbij de beste score van de twee telt.

Met een foutloze ronde in 63 slagen (zeven birdies en een eagle) tekenden ze niet alleen voor de beste score van de dag, ze namen ook een flinke voorsprong in het klassement waar ze met nog één ronde te spelen vijf slagen los zijn van Mexico, Italie  en Korea.

'We begonnen wat voorzichtig, maar toen we eenmaal wisten te profiteren van de par-5's begon het te lopen. We zijn een echt team en tot nu toe werkt dat', keek Thomas Detry met een goed gevoel terug op de ronde.

Ook het Nederlandse tweetal zal, na de 82 van dag 2, met een wat beter gevoel van de baan zijn gestapt, ook al schoten ze op het leaderboard nauwelijks iets op met de 68 die nu op de kaart stond. 

De eerste negen maakten Luiten en Huizing vijf birdies (en een bogey) om naar -4 te gaan, maar na de turn stokte het en met negen parren op rij op weg naar het clubhuis bleven ze steken op de 25ste plaats, 22 slagen achter de Belgische koplopers.

Leaderboard

Laatste nieuws