Mickelson verslaat Woods

Lefty wint negen miljoen na 22 holes
the match

Natuurlijk was het een leuke wedstrijd. Zet twee van de beste spelers tegenover elkaar, gooi negen miljoen prijzengeld op tafel, en laat ze het uitvechten. Dan krijg je hoe dan ook een leuke golfavond. 

Aan de andere kant kwam de hype er niet helemaal uit. De vooraf aangekondigde prachtige dronebeelden, de side-bets (uiteindelijk 'slecht's acht ton), het trashtalken vooral...het was er nauwelijks en het duurde vooral ook lang.

'Ik wil wel gezellig kletsen, maar we vallen allebei toch vooral terug in onze oude gewoonten', zei Woods bij verontschuldigend tegen Mickelson op de fairway van hole vijftien nadat ook Mickelson had opgemerkt dat hij steeds stiller werd op de back-nine. Daarvoor babbelde Mickelson tegen Jan en alleman en was Woods zijn zwijgzame zelf, hoewel hij hier en daar zeker wel een dolletje maakte. De microfoons waren misschien wel het leukste toegevoegde onderdeel. 'Dit doe je dus al twintig jaar bij me', voegde Mickelson Woods lachend toe na een chip-in op de zeventiende.

Die lachende gemaakte opmerking was tegelijkertijd ook tekend wat de partij betekende. Onder aan de streep was het toch ook vooral een prestigestrijd die beide iconen maar wat graag wilden winnen, iets wat uiteindelijk Phil Mickelson gegund was.

Het verschil tussen de twee was nooit groter dan 1 hole, Woods stond maar één keer voor, en nadat Woods op achttien een putt voor de zege miste - en ook een tweede gang langs hole achttien de beslissing niet bracht - werd de speciale '20ste hole' in gereedheid gebracht: de green van de achttiende en een tee op 85 meter terwijl lichtmasten de 'baan' speelbaar hielden.

Pas na drie keer spelen viel de beslissing. Met een putt van iets minder dan een meter trok Mickelson de partij, en de negen miljoen dollar, naar zich toe. 'Mijn hart kan niet veel meer hebben', zei Mickelson na afloop met gevoel voor drama, om daar direct aan toe te voegen dat Tiger in zijn ogen 'the greatest of all time' is.

Was het allemaal de moeite waard, de ophef gerechtvaardigd?

Daar zullen de meningen over uiteenlopen...

(Wat in elk geval géén succes was, was het pay-per-view principe. Door een technisch probleem besloot de zendgemachtigde de wedstrijd uiteindelijk gratis live te streamen. Er wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van de fout en of de mensen die al wel betaald hadden wellicht hun geld terug moeten krijgen)

Einduitslag

Laatste nieuws