De reden waarom Rose overstapte naar Honma

Begin dit jaar verraste Justin Rose de golfwereld met zijn overstap van TaylorMade naar het relatief onbekende Honma. Hij legt nu uit waarom.
De reden waarom Rose overstapte naar Honma

Waarom stap je als nummer één van de wereld, als je al twintig jaar met clubs van TaylorMade speelt, over naar een ander merk?

Geld? Natuurlijk wordt hij vorstelijk betaald door het Japanse merk dat via Rose vaste voet aan de grond wil krijgen in Amerika en Europa, maar je zou zeggen dat de 38-jarige Engelsman al een aardig pensioentje bij elkaar heeft gespaard.

Aan de vooravond van de Desert Classic in Californië verklaarde de nummer één van de wereld zijn onverwachte switch.

Maar eerst nog even terug naar de inhoud van zijn tas. Rose gebruikte in de Desert Classic (waarin hij gedeeld 34ste werd) een Honma TW747 driver, ijzers en wedges, bleef qua woods en bal nog even bij zijn oude liefde TaylorMade en koos op de green voor een nieuwe Axis1 putter.

En om de laatste club is het allemaal begonnen.

'De putter was de belangrijkste reden waarom ik met Honma in gesprek ben geraakt', aldus Rose. 'Ik wilde een flexibelere putterdeal.'

De Engelsman staat bekend een fabuleuze ball-striker, maar kan op de green inderdaad nog wel eens een steekje laten vallen. En hij denkt dat de putters van Axis1 – die door hun opvallende gebogen hosel beter in balans zouden zijn – hem consistenter kunnen maken.

Honma bood Rose tevens de vrijheid om zich intensief te bemoeien met het design van zijn nieuwe ijzers.

'Ook dat was essentieel', geeft de Majorwinnaar toe. 'TaylorMade is natuurlijk een van de giganten in golf. Er zijn elementen waar je invloed op hebt, maar hun R&D team werkt jaren vooruit. Bij Honma kan ik vanaf het begin mee beslissen. Ik kan de ijzers laten voelen en eruit laten zien zoals ik zelf wil – dat is geweldig.'

De belangrijkste reden om te kiezen voor Honma is dus meer flexibiliteit in de keuze van zijn clubs, wat duidelijk maakt dat Rose vooral op jacht is naar betere resultaten en in het bijzonder meer Majors.

Een legitieme reden.

Laatste nieuws