Titleist Pro V1: sneller van kern tot cover

Volgens Titleist verlaten de nieuwe Pro V1 en Pro V1x het clubblad met meer balsnelheid en genereren ze minder spin bij het lange spel. Ofwel: je slaat er verder mee, terwijl je bij het korte spel optimale controle houdt.
Titleist Pro V1: sneller van kern tot cover

'Toen we aan de slag gingen met de 2019-versie ontdekten we dat golfers van elk niveau heel tevreden zijn met de prestaties van de Pro V1 en Pro V1x', zegt Michael Mahoney, vice president golf ball marketing. 'Ze willen best meer lengte, maar ze willen er niets voor in hoeven te leveren',

'Onze chemisten en ingenieurs hebben een manier gevonden om de cover van urethaan nog dunner te kunnen gieten, waardoor het percentage snelheidsverhogende materialen in de totale constructie kon worden verhoogd.'

De cijfers

* De cover is 17% dunner gemaakt, wat resulteert in meer balsnelheid terwijl je rond de green nog wel de controle en het zachte gevoel houdt.

* De mantel van ionomeer (die de snelheid verhoogt) is 14% dikker bij de Pro V1 (afbeelding boven) en 11% dikker bij de Pro V1x (afbeelding onder). Naast meer snelheid zorgt dit ook voor minder spin met de driver.

* De nieuwe 2.0 ZG Process kernen zijn ontwikkeld voor meer afstand en minder spin bij het lange spel. De buitenste laag is stijver gemaakt, terwijl het middelste deel zacht blijft, waardoor de balsnelheid omhoog is gegaan en de spin bij het lange spel omlaag.

Door het nieuwe productieproces kunnen de Pro V1 en Pro V1x nu voor het eerst ook in geel worden gemaakt.

Mahoney: 'Dat lijkt misschien niet ingewikkeld, maar om de gele cover net zo duurzaam en consistent te krijgen als de klassieke witte moesten we een nieuwe, complexe samenstelling ontwikkelen. Er waren flink wat pogingen nodig om het voor elkaar te krijgen.'

De verschillen

Wat betreft de keuze tussen de nieuwe Pro V1 en Pro V1x zijn de verschillen in balvlucht, gevoel en spin ongeveer hetzelfde als bij vorige generaties.

Beide leveren meer balsnelheid, lagere spin bij het lange spel voor meer afstand, een consistente balvlucht, spin en controle bij het korte spel en duurzaamheid.

De 3-piece Pro V1 vliegt wat lager dan de Pro V1x, met een strakkere balvlucht en een zeer zacht gevoel. De 4-piece Pro V1x vliegt hoger, heeft meer spin met de ijzers en een iets steviger gevoel.

Prijs (dozijn): € 59,-

www.titleist.com

Laatste nieuws